HTML

Álmok

Az álmaimat írom le, hogy ne felejtsem el őket. Meg kíváncsi vagyok, másokat érdekelnek-e mások álmai?

Friss topikok

  • hanaura: Hű, ez elég veszélyes lehetett!:))) (2011.05.13. 03:25) Téridő
  • Lunaris777: Ismerős hangulat. Én ilyenkor azon szoktam filózni, hogy kéne valamit kezdeni az újonnan jött krea... (2011.02.28. 15:38) Szeg
  • hanaura: Akkor a "felébredő trükk" végül már majdnem egy tudatos álom volt, nem? Mondjuk ahogy lejött, nem ... (2010.10.31. 14:59) Paralízis
  • hanaura: Hmm, igen, erről többen így is számolnak be:) Egyébként rengeteg különféle "álom-technika" van, en... (2010.09.11. 16:35) Calea
  • hanaura: Hmm, igen, sőt erről olvastam is egy könyvben, hogy még tudományos szempontból is egészen hasonlóa... (2010.09.04. 14:17) Tej

Linkblog

Leves

2010.06.26. 09:20 Álomvadász

Valaki elől menekülök, jégtáblákon ugrálok, és az üldözőm tudja, hogyha nem ugrok bele a vízbe, akkor elkap, és szerinte nem fogok, mert hideg a víz. Rájövök én is, hogy csak úgy menekülök meg, ha beugrok a vízbe, de igazán nem akarok, mert tudom, hogy hideg. Aztán mégis csak beugrok, az üldözőm meg bekaphatja.

Egy üzletet, vagy vállakozást akarunk abbahagyni, és fel akarjuk osztani egymás között, talán hárman vagy négyen vagyunk. Van egy főnök, vagy ügyvéd, vagy valami ilyesmi, aki majd levezeti ezt az egészet. A folyosón mondom neki, hogy nekem az épület kéne, más semmi, szóval próbálja meg úgy intézni ha lehet. Amúgy reálisnak érzem a kérésemet, nem akarnék többet, mint más. Bemegyünk egy üres terembe, csak pár szék van, mi leülünk félkörbe, ő meg velünk szembe. Az épület kb 4 milliót ér, de ő azt mondja, hogy hatot ér, szóval kb kétmilliót be kéne tennem, hogy a többiekkel arányos legyen a osztozkodás, viszont annyi pénzem nincs, és tőle kéne kérnem kölcsönt, végül is ez a célja, jól akar járni, de nem megyek bele, akkor inkább legyen úgy, ahogy sikerül. Leül egy székre, és elkezdi megenni a névjegykártyáját. Talán azért eszi meg, mert nem akarja, hogy nyoma maradjon ennek a találkozásnak, vagy csak meg akarja mutatni, hogy neki a legújabb fejlesztésű névjegye van, ami már ehető. Aztán egy szendvicsből eszik pár falatot.

Egy fa asztalnál ülök, egy kis házban, az erdőben, egyedül. Előttem egy tányér leves, csirkeaprólékkal, nagyon jól néz ki. Mivel egyébként nem eszek húst, valamiért most mégis kivételt akarok tenni, kíváncsi is vagyok, meg hát most épp ez a kaja van, valamit meg enni kéne. Először csak a levéből, meg a zöldséges, tésztás részéből eszek, ami finom, viszont ahogy nézem a húsokat, elmegy az étvágyam, furcsa, hogy egy halott csirke testének szétroncsolt darabjai vannak a tányéromban, meg hogy ezt kéne megennem. Ott is hagyom.

Az albérlet, ahol lakom, annak a közös tároló helysége épp nyitva van, és a kulcsmásoló, biciklijavító férfi épp egy biciklit javít. Mondom neki, hogy már egy ideje nem tudok ide bejönni, mert rossz a kulcsom, és hogy tudna-e egyet másolni? Mondja, hogy már pár hete le lett cserélve a zár azért nem tudok ide bejönni. Mondom neki, hogy a kulcs rossz, mert van, hogy nyitja, de nem tudom erről meggyőzni. A postaládából kiveszem az újságokat, és van közte egy Budapest térkép, ugyan olyan, mint ami a valóságban is van, meg is lepődök, hogy egyáltalán miért adnak térképet az újsághoz, meg hogy akkor ami nekünk van, esetleg azt is így kaptuk? Talán évente küldenek egy térképet az újsággal? (a valóságban tényleg nem tudok bemennni a tárolóba, mert rossz a kulcs, el van kopva. Amúgy meg ma megyek pestre, szóval viszek térképet, amúgy nem jutott volna eszembe).

A könyvtárban leveszek a polcról egy könyvet, elég vastag, de el van ázva, kinyitom, és a lapjai vizesek. Gondolom, hogy valakinél az árvíz miatt elázott, és így már neki nem kell, de azért felajánlotta a könyvártnak, a semminél azért több meg jobb. De nem tudom, hogy kikölcsönözzem-e, mert a vizes lapok össze fognak száradni, összeragadnak, és biztos lesznek benne részek, amiket majd emiatt nem fogok tudni elolvasni, és az bosszantani fog, szóval inkább otthagyom.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv leves térkép kulcs jég névjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://alomvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr302111030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása